пречистен

пречистен
гл. - чист, рафиниран, без примес

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • вата — (гер. Watte) 1. хигиенски, пречистен памук (се употребува во медицината и во козметиката) 2. памук за поставу вање на алишта, за јоргани и сл …   Macedonian dictionary

  • керозин — (грч. keros восок) светилна материја што се добива од американски петролеј пречистен петролеј служи како гориво за млазни мотори …   Macedonian dictionary

  • ликер — (фр. liqueur) вид миризлив алкохолен пијалак од пречистен алкохол, шеќер, овошен сок и етерично масло …   Macedonian dictionary

  • рафинада — (фр. raffinade) пречистен, рафиниран шеќер …   Macedonian dictionary

  • рафиниран — (фр. raffine) 1. пречистен, направен пофин исчистен, избистрен 2. фиг. а) истанчен, изострен, префинет; 6) итар, лукав, досетлив в) извештачен, претеран …   Macedonian dictionary

  • без примес — словосъч. чист, незамърсен, чистокръвен, без примеси, без дефекти словосъч. рафиниран, пречистен …   Български синонимен речник

  • бистър — прил. прозрачен, светъл, ясен, прегледен, избистрен, пречистен, кристален, чист прил. изяснен, просветлен, прояснен прил. лазурен прил. ярък, безоблачен, спокоен, невинен …   Български синонимен речник

  • обистрен — прил. бистър, кристален, чист, прозрачен, пречистен прил. ясен, прегледен, избистрен, изяснен …   Български синонимен речник

  • пометен — гл. изметен, прочистен, почистен, пречистен гл. отнесен, изхвърлен, издухан гл. унищожен, заличен гл. изтребен, премахнат, затрит …   Български синонимен речник

  • пресят — гл. прецеден гл. пречистен, отбран, подбран, избран …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”